Login, login, login, logga in överallt. Som om det inte räcker – vi loggar in med våra ansikten, koder, BankID och t.o.m. med tvåstegsverifiering.

Jag är bland de som använder mobilen hela dagarna. Hemma, på jobbet, på kontoret t.o.m. på toan och jag blir ofta irriterad på de extra inloggningar och extra klick. Jag har ju loggat in med mitt ansikte i mobilen redan, jag vill inte logga in på Avanza en gång till (eller många gånger till under dagen) för att se information om mina aktier och saldo. Fattar att det är känslig ämne och att man inte vill att andra ska se men det är ingen annan som kollar bakom min rygg.

Det var kanske den största anledningen att jag med lite fix och tricks kunde ha min aktiesaldo på min skärm som widget. Eller kanske för att jag inte kunde hitta en enda app från hela världen som kunde erbjuda mig det. Sedan att jag har haft mailkonversationer med Avanzas VD, Nordnets VD, Swedbanks VD och IT chefen om min ide till appen hör inte hit.

Hur som helst har jag hittat ett sätt att ha mallarna som jag gör för aktiesparare på mobilskärmen som en “App”. Eller snarare en länk. Här kommer lite instruktioner (jag utgår ifrån att du redan har laddat ner mina mallar).

Steg 1. Ladda ner Kalkylark Appen från Appstore. Ja, föresten, jag har ingen aning om hur det är med Android telefoner. Instruktionerna gäller for iPhone.

Steg 2. Öppna appen och logga in. Du kommer att se en lista över alla dina kalkylark

Steg 3. Öppna mallen “4 aktier” eller den som du har döpt om

Steg 4. Klicka på de tre horisontella punkterna högt upp till höger

Steg 5. Klicka på Dela och exportera

Steg 6. Kopiera länken, stäng av Kalkylark Appen, starta webbläsaren, klistra in länken. Nu kan du se mallen i din webbläsare. Klicka på mitten knappen längs ner – den fyrkantiga med en pil uppåt, klicka på Lägg till på hemskärmen

Steg 7. Byt namn

Steg 8. Klar att använda. Ingen inloggning, inga extra klick. “Appen” har du på skärmen och du är alltid inloggad.

Steg 9. Lycka till med dina aktier!