Året är 2000. Fyra före detta studenter från Lunds universitet startar ett företag som heter Scalado. De utvecklar bildbehandlings program och appar. Två av de appar som jag blev förälskad i och längtade efter att köpa var Remove och Rewind men tyvärr la Scalado aldrig apparna i Appstore, utan bara några videon på Youtube pga Nokias uppköp av företaget. Tredje appen som hittade till Appstore och gick att ladda ner hette Photobeamer.

Scalado Remove

Scalado Rewind

Scalado Photobeamer

Det som hände sedan, var att Nokia blev i sin tur uppköpta av Microsoft och ingen någonsin fick nöja sig med appar som Remove och Rewind. Microsoft tåg senare ut Photobeamer från Appstore och den fungerade fram tills nyligen bara på Windows telefoner (Windows alltså – är det någon som köper såna?) Nu är tyvärr Photobeamer nedlagd.

Stort tack till Nokia och Windows som förstörde våra liv!

Året är 2016 och inte ett företag i hela världen klarar av att skapa appar som Rewind, Remove, Photobeamer som Scalado skapade år 2011-2012.

Jag saknar verkligen Photobeamer!